VOKA, JOUW GROEIPARTNER

Scale-ups groeien de laatste jaren bijzonder snel in Vlaanderen. De cijfers tonen dat overduidelijk aan, zowel in aantal als in kapitaal. Scale-ups en snelle groeiers zijn dan ook onmisbaar voor de verjonging en vernieuwing van onze economie. Het is dus van groot belang dat deze ondernemingen zich gehoord en gesterkt voelen.

Voka – Vlaams Netwerk van Ondernemingen is een luisterend oor voor de noden van Vlaamse scale-ups en verdedigt actief hun belangen bij het beleid. Daarnaast biedt Voka een waaier aan activiteiten en trajecten om te kunnen groeien als scale-up. Elise Bal, Manager Ondernemingsrelaties bij Voka schetst waarvoor je als scale-up bij Voka terecht kan.

Samen groeien in Vlaanderen

Elise: “Samen ondernemen betekent ook samen opkomen voor een duurzaam ecosysteem. Dat is essentieel, want scale-ups ervaren tal van hindernissen om te groeien, zowel in eigen land als het buitenland. Voka lobbyt dan ook om de grootste knelpunten weg te werken.”

“We zetten ons prioritair in voor o.a. het vlotter ophalen van slim kapitaal, een gemakkelijkere instroom van buitenlands talent en het katalyseren van internationalisering.”

“Dankzij onze unieke toegang tot een breed veld van beleidsmakers, zowel Vlaams als federaal, zijn we daartoe in staat. Als Voka-lid kan je dan ook vanop de eerste rij je bekommernissen delen en mee oplossingen formuleren.”

Ondernemen doe je niet alleen

Een dynamisch en groot netwerk is essentieel om op koers te blijven en te groeien als ondernemer. Bij Voka kom je als scale-up in contact met pioniers, peers, corporates, beleidsmakers en de academische wereld. Via een ruim aanbod van netwerkevents, webinars, communities & andere lerende netwerken krijg je de juiste ondersteuning voor jouw groei en ontwikkeling als ondernemer.

Elise vertelt: “Voka staat altijd voor je klaar met expertise, best practices, een klankbord & connecties met zowel grote als kleine bedrijven. Daarnaast brengen wij ook verschillende communities samen rond bepaalde topics, zoals digitalisering en groeien.”

“Via onze Scale-up Taskforce gaan wij regelmatig in gesprek met jonge, ambitieuze groeiers over de vele uitdagingen die zij tegenkomen. Waar dromen zij van, waar liggen zij van wakker? Wat zijn de grootste knelpunten om te groeien in Vlaanderen en daarbuiten? Wat kan het beleid hieraan doen? Dit nemen wij mee in o.a. onze lobbyagenda, research en netwerkagenda.”

Groeien als ondernemer

Via begeleidingstrajecten ondersteunt Voka zowel jonge als gevestigde ondernemingen die willen groeien. Elise licht toe: “Als ambitieuze scale-up ben je bij Bryo ScaleUp, Accelero of Tech@venture perfect op je plaats. Voka maakt met die trajecten groepssessies met andere ambitieuze ondernemers mogelijk en faciliteert individuele coaching door strategie-experten.”

“Samen met jou bekijken we of alle aspecten om duurzaam te kunnen groeien aanwezig zijn, zoals je interne organisatie, de juiste financieringsbronnen, je HR-beleid en groeiopportuniteiten.”

Wil je meer weten over wat Voka voor scale-ups kan betekenen?
Informatie over de groeitrajecten? Of rechtstreeks contact opnemen?  

Ontdek alles via www.voka.be/vokavoorscaleups

Back to blog posts